Trapperumssprinkler

Om trapperumssprinkler

Brandsikring i trapperum med sprinkleranlæg

Ved mange bygningsrenoveringer ønsker man at nedlægge bagtrappen, for at få plads til moderne køkkener og badeværelser eller udnytte loftrummet. Men når bagtrappen forsvinder, øges kravene til brandsikring af hovedtrappen, da denne så vil være den eneste flugtvej i tilfælde af brand.

Det har indtil nu betydet, at den gamle hovedtrappe i træ skulle rives ned og erstattes af en trappe i stål eller beton. Det er en temmelig omkostningstung aktivitet, som har sat en stopper for mange renoveringsprojekter.
Brandsikring af trætrapper ved brug af sprinkling er en løsning på dette problem.
Sprinklersystemet går i al sin enkelthed ud på, at der på hver etage placeres en sprinkler, som aktiveres når
temperaturen på trappen overstiger ca. 68 grader. Sprinkleren placeres typisk mellem entrédørene, og er et næsten usynligt indgreb i trappen.

I 2006 gennemførte DBI, NOVA5, DOMINIA samt Byfornyelse København et fuldskalaforsøg med sprinkling
ved brand i en ejendom på Amager. Forsøget var vellykket og trapperumssprinkling har siden maj 2006 været anvendt som en lovlig brandsikring, ved nedlæggelse af bitrapper i bygninger hvor gulv i øverste etage er højst 22m over terræn.

Professionel trapperumssprinkler

Hos Flindtholt.dk har vi også specialiseret os i trapperumssprinkler, da det er en vigtig sikkerhedsforanstaltning for en bygning med eksempelvis trætrapper. Dette skyldes, at der typisk skal være frie veje ned fra en etagebygning – altså en flugtvej.
især hvis en mulig brand opstår. Dermed afhjælper en trapperumssprinkler en høj sikkerhed, hvis uheldet skulle opstå med sikre trappeudgange og flugtveje.

Udover en trapperumssprinkler, tilbyder vi også følgende typer sprinklere til både privat og erhverv:

Trapperumssprinkler til mange typer af trapper

Trapperumssprinkler er en sikkerhed i sig selv, og som hovedregel gør sig gældende til alle typer af trapper. Men især trapper af diverse træsorter eller andet brandbart kan forringe brandsikkerheden. Derfor anbefaler vi altid en professionel installation af sprinklere hos Flindtholt.dk, da sikkerhed er vores varemærke og din sikkerhed og tryghed.

Prisen varierer ud fra de antal kvadratmeter, som en trapperumssprinkler skal kunne dække ved en mulig brand samt ud fra den gældende sikkerhed inden for lovgivningen, som vi naturligvis følger, vejleder og overholder.

Kontakt os omkring trapperumssprinkler

Vi anbefaler altid vores kunder til, at kontakte os til en uforpligtende snak omkring jeres behov for trapperumssprinkler.

Vi sidder klar ved telefonen, og har altid en kompetent medarbejder klar i vores åbningstid, til at guide dig i mål sammen med os.
Vi ønsker altid, at skabe tryghed, tillid og tilfredshed med vores kunder.

Læs også:

Slagelse

Holbækvej 11

4200 Slagelse

København

Stamholmen 193 F, 2. tv

2650 Hvidovre

Ålborg

Ålborg Kokkedalsvej 48

9460 Brovst