Trapperum

Brandsikring i trapperum med sprinkleranlæg

Ved mange bygningsrenoveringer ønsker man at nedlægge bagtrappen, for at få plads til moderne køkkener og badeværelser eller udnytte loftrummet. Men når bagtrappen forsvinder, øges kravene til brandsikring af hovedtrappen, da denne så vil være den eneste flugtvej i tilfælde af brand.

Læs evt. også om vores: AVS Anlæg

Det har indtil nu betydet, at den gamle hovedtrappe i træ skulle rives ned og erstattes af en trappe i stål eller beton. Det er en temmelig omkostningstung aktivitet, som har sat en stopper for mange renoveringsprojekter.

Brandsikring af trætrapper ved brug af en trapperumssprinkler er en løsning på dette problem. Sprinklersystemet går i al sin enkelthed ud på, at der på hver etage placeres en sprinkler, som aktiveres når temperaturen på trappen overstiger ca. 68 grader. En trapperumssprinkler placeres typisk mellem entrédørene, og er et næsten usynligt indgreb i trappen.

Undersøgelse af virkningsgraden for en trapperums sprinkler

I 2006 gennemførte DBI, NOVA5, DOMINIA samt Byfornyelse København et fuldskalaforsøg med sprinkleranlæg ved brand i en ejendom på Amager.

Forsøget var vellykket og trapperumssprinkling har siden maj 2006 været anvendt som en lovlig brandsikring, ved nedlæggelse af bitrapper i bygninger hvor gulv i øverste etage er højst 22m over terræn.

Et sprinklersystem er en vigtig sikkerhedsforanstaltning

Hos Flindtholt.dk har vi også specialiseret os i de nyttige trapperumssprinkler anlæg, da det er en vigtig sikkerhedsforanstaltning for en bygning, med eksempelvis trætrapper.

Dette skyldes, at der typisk skal være frie veje ned fra en etagebygning – altså en flugtvej. Især hvis en mulig brand opstår.

Her giver en trapperumssprinkler en høj sikkerhed, med sikre trappeudgange og flugtveje, hvis uheldet skulle opstå.

Vi tilbyder også følgende typer sprinklere til både privat og erhverv:

  • Vandtågeanlæg
  • Sprinkleranlæg
  • Skumanlæg

Trapperumssprinkler til mange typer af trapper

En trapperumssprinkler er en sikkerhed i sig selv, og som hovedregel til alle typer af trapper. Men især trapper af diverse træsorter eller andet brandbart kan forringe brandsikkerheden. Derfor anbefaler vi altid en professionel installation af sprinklere hos Flindtholt.dk, da sikkerhed er vores varemærke, og din sikkerhed og tryghed.

Prisen varierer udfra de antal kvadratmeter sprinkleren skal kunne dække ved en mulig brand, og ud fra den gældende sikkerhedslovgivning, som vi naturligvis følger og overholder.

Kontakt os angående sprinkler

Vi anbefaler altid vores kunder at kontakte os til en uforpligtende snak omkring deres behov for sprinklere.

Vi sidder klar ved telefonen, og har altid en kompetent medarbejder klar i vores åbningstid, til at hjælpe.

Vi stræber altid efter, at skabe tryghed, tillid og tilfredshed blandt vores kunder.

(+45) 86 10 00 01
kontor@flindtholt.dk